skip to Main Content
91154493 tone@webhagen.no
Tenk Domenenavn FØR Firmanavn

Tenk domenenavn FØR firmanavn

Kanskje du er en gründer i startgropa, eller skal starte opp med en ny tjeneste. I så fall trenger du en webside – og derfor et domene. Et domene er på en måte «dørskiltet» til webhotellet ditt – og dermed virksomheten din. Hjelp kundene dine til å finne deg.

Før du bestemmer deg for hva du vil kalle bedriften din, er det smart å begynne med et domenesjekk. Dersom domenet er opptatt, bør du velge et annet navn. Websiden din er det viktigste landemerket for en virksomhet, og utgangspunktet for merkevarebygging.

Det er noen ting du bør tenke på når du skal tenke merkevarenavn og domene – altså businessen din:

  1. Velg et navn som sier noe om hva du leverer – om dette er mulig. Pakk det ikke inn i masse ord som kanskje høres flott ut, men som bare forvirrer.
  2. Driver du virksomhet i det norske markedet eller internasjonalt? Dersom du kun har tenkt å bevege deg på det norske markedet: velg et norsk domenenavn, skrevet på norsk. Det er mulig å benytte særnorske tegn, men anbefales ikke. Årsaken er at det er nettlesere og e-postprogrammer som ikke håndterer dette. Dessuten: skal du taste deg inn fra et tastatur utlandet, finner du ikke disse bokstavene.
  3. Prøv å unngå bindetreker i domenenavnet, om du kan.
  4. Finn et navn folk har mulighet til å huske. La navnet være lett å forbinde med de varene eller tjenestene du leverer. Et «veldiglangtogfintdomene.no» kan bare være forvirrende – og vanskelig å huske.
  5. La hoveddomenet ditt være et .no-domene.
  6. Kjøp både .no og .com-variantene. Sikre deg begge to, selv om du bare skal bruke .no. Du kan opprette en omadressering av .com-domenet til hoveddomenet ditt, om du ønsker det. Domenenavn er billige, og de koster ikke mer enn en drøy hundrelapp i året pr domene. (For å kunne kjøpe et .no-domene må virksomheten være registrert i Brønnøysundregistrene og ha et norsk organisasjonsnummer).
  7. Ikke velg navn som kan komme i konflikt med allerede etablerte merkevarer.

 

Back To Top