skip to Main Content
91154493 tone@webhagen.no
Kan Jeg Få En Webside, Takk!

Kan jeg få en webside, takk!

Du har startet en virksomhet og trenger en webside – og hva så? Skal du lage den selv eller få hjelp av en profesjonell? I startfasen har du antakelig ikke mye kapital å bruke til websider. Det er mange utgiftsposter og lite inntekt. Det er derfor fristende å tenke at «dette kan jeg klare selv».

Og det er mange løsninger der ute som lar deg sette opp websider. Mange av dem ser greie ut, men krever ofte kunnskap om tilpasning og koding.

Etablering av websider er forretningsutvikling

Jeg møter ofte kunder som ber meg lage en webside for dem. Hvordan de ønsker at siden skal være, er ofte vagt. Noen har gjerne noen ønsker om fargevalg og kanskje et bilde, men innholdet og strukturen er gjerne mer diffus. Helst vil de ha et ferdig produkt. Det er derfor de har overlatt saken til en webdesigner. Det er litt som å kjøpe en rød bil. Derfor er webdesign et fag, og det er derfor du bør hente inn hjelp til å gjøre det.

Det viktigste blir ofte glemt: hva skal budskapet ditt være? Hvilket innhold vi du ha på dem? Hvordan skal hjemmesiden din selge – altså: hvordan få kunder og inntjening?

Det er flere sider ved det å lage en webside. Det første er det du ser ved første øyekast: layout og design. Bilder, fargebruk og kanskje en logo. Det som er minst like viktig er «baksiden»: hva slags funksjonalitet og behov sidene skal dekke. Noen spørsmål du kan starte med, er:

  • hva er virksomheten din?
  • hva er «produktet» ditt?
  • hvilke målgrupper skal du «snakke» til?
  • hvordan vil du håndtere oppdatering av sidene – skrive nytt innhold og ivareta den tekniske løsningen?
  • hvordan skal søkemotorene finne sidene dine?

Min erfaring er at mange sliter selv med å forstå hvordan de skal oppdatere innholdet på sidene sine, langt mindre å lage dem selv fra bunnen. Ikke minst er det fornuftig å få hjelp til å tenke gjennom innhold og struktur. Jeg har hjulpet flere med å ferdigstille halvferdige sider, som folk har brukt mye verdifull tid på å finne ut av – tid som kunne vært benyttet til inntektsbringende arbeid. Du bør derfor vurdere nøye om du ikke heller skal hente inn en proff.

Om du velger det siste, kan du ta kontakt med meg. Jeg hjelper deg så gjerne.

 

Back To Top