skip to Main Content
91154493 tone@webhagen.no
Har Du Fått Tilbud Om Nettbrett?

Har du fått tilbud om nettbrett?

Du har kanskje fått en slik i eposten din og tenkt at «Det var jo billig». Prisen er så lav at du kan ta sjansen på å bestille en, det er ikke allverden om du taper pengene. Men OBS: dette er ren svindel, så styr unna!

Eposten kommer fra en tilsynelatende seriøs person – gjerne med et norsk navn. Den inneholder alt et nyhetsbrev pleier å inneholde: en liten notis om uønsket post i høyre hjørne, en mulighet til å melde seg av nyhetsbrevet og en adresse til en webside – Webpostkassen.com.

Dessuten: du blir gjort oppmerksom på at du bør handle nå:

«Akkurat nå kan du få en nettbrett PC verdsatt til 1200 kr for bare 55 kr! Få den i dag, og snart kan du være på nettet gjør din favoirite ting eller gjøre noen virkelig glad. Perfekt for spilling, lesing og surfing. Leveres med en 4Giga harddisk.
Så ikke vent til i morgen, men få din nettbrett PC akkurat nå!«

Dersom du trykker på linken for avmelding av nyhetsbrev eller uønsket post, ledes du til en webside som ikke er i bruk, men som kun er satt opp for at det skal ligge en link der. Svindlerne satser på at du ikke trykker på disse, men går rett på bestillingsknappen. Femti kroner er fortsatt ikke så mye.

Om du trykker på ‘Bestill’, kommer du til en webside med et bestillingsskjema. Her skal det legges inn personlige data for bestillingen. Under skjemaet finnes en grønn knapp med teksten ‘Videre’, som «hjelper» deg videre i bestillingsprosedyren. Du må godta noen vilkår, men det er krysset av for at du godtar dem, så denne er lett å overse. Om du leser vilkårene – og det bør du – vil du finne at bestillingen ikke vil gi deg noe nettbrett, men et medlemskap i en jobbrekrutteringsportal – som antakelig er bare tull. For dette skal du betale 399,- pr måned. Har du sendt bestillingen med betalingsinformasjon, er det dette du får:

.Scam-medlemskap i jobbportal

Under bestillingsskjemaet er det et grått felt. Dette er også lett å overse. Her står det at det du har bestilt, kan erstattes av andre varer.

Har du latt deg friste til å bestille et nettbrett, bør du kontakte kortselskapet ditt snarest og få stoppet transaksjonen.

Back To Top